Shecan / She did / An Verkest

An Verkest

jan 20, 2022

Wie ben je en wat doe je precies?

Ik ben An, gehuwd, mama van een flinke zoon en Gecertificeerd Fiscaal Accountant bij Multum Accountants in Wetteren.Multum Accountants is een gerenommeerd accountantskantoor dat een brede waaier aan diensten en expertise biedt voor elke ondernemer. Van klassieke of digitale boekhouding tot fiscaliteit. Van successieplanning tot hulp bij de aankoop van een tweede verblijf. Van het begeleiden van start-ups tot het overdragen van een onderneming.

Het kantoor, dat vandaag in een modern pand in Wetteren is gevestigd, bestaat al sinds
eind jaren 80 onder de naam Fiduro, werd opgericht door Marc Roels en nadien door zaakvoerder Danny De Winter en Luc Criel verdergezet.Het kantoor werd toen gestart in Kalken en is ondertussen uitgegroeid tot een team van 35 mensen die elk in hun vakgebied kunnen bogen op ervaring en knowhow.

In 2016 verhuisden we naar een nieuwbouw in Wetteren én kwam er ook een naamswijziging, Fiduro werd Multum waarbij ‘multum’ staat voor het brede aanbod waar de klanten kunnen op rekenen.

Wanneer ben je begonnen met ondernemen en waarom?

Ik heb aan de hogeschool Handelswetenschappen en Accountancy-Fiscaliteit gestudeerd en droomde toen al van een eigen kantoor. Wat ik niet zag zitten is om alleen eenkantoor te starten, zoveel verschillende materies en geen mogelijkheid om eens af te stemmen met iemand.

Ik startte als bediende in een accountancykantoor in Brussel en nadien bij Fiduro dat nu Multum is.

Na mijn studies deed ik toegangsexamen aan het IBA (Instituut van Accountants en Belastingconsulenten, nu het ITAA, Institute Tasks Advisors & Accountants).

Na een stage en het afleggen van een schriftelijk en een mondeling examen, mocht ik in 2008 de eed afleggen voor de rechtbank.In 2009 heb ik de titel gekregen van Accountant-Belastingconsulent en in 2017 heb ik de kans gekregen om vennoot te worden. Sinds kort ben ik samen met Danny, medebestuurder en medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding.

Wat is de missie van je bedrijf?

Wij hebben een ruime klantenportefeuille, maar een zeer persoonlijke aanpak. Wij maken er een erezaak van om iedereen te bedienen, we geven elke ondernemer de kans om klant te worden bij ons.

Onze meer dan 30 gespecialiseerde medewerkers staan klaar om professioneel advies op maat te geven. Elke ondernemer heeft bij ons een vaste dossierverantwoordelijke of beheerder zodat er altijd maar één vast aanspreekpunt is. We denken mee met de klant en stellen ons zeer flexibel op zodat ook dringende zaken snel en vlot kunnen worden afgehandeld.
We groeien ook flexibel mee met de fiscale noden én met de veranderende technologie.

Wij zijn a.h.w. de ‘huisartsen’ van onze klanten. We hebben ook een uitgebreid netwerk van andere kennisspecialisten, zoals bedrijfsrevisoren, advocaten, notarissen en bankiers.
Zo kunnen ondernemers op hun beide oren slapen en al hun energie stoppen in wat het allerbelangrijkste is: het runnen van hun zaak.

Hoe zie jij je rol als medebestuurder van Multum?

We zijn op dit moment met 4 vennoten en 2 bestuurders, eerder dit jaar ging een 5de vennoot met pensioen. Danny is ondertussen ook al 60 jaar maar met de spirit van een twintigjarige. Mijn doelstelling is om zoveel mogelijk te leren van hem en de structuren uit te zetten voor de komende jaren. Medewerkers hebben nood aan duidelijke regels en vinden daar rust in.

Wat is je toekomstvisie voor Multum?

Ik wil samen met de andere vennoten en de medewerkers Multum nog naar een hoger niveau tillen.

We gaan sowieso moeten opboksen tegen de fusies en de overnames die bezig zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat een gemiddelde KMO een kantoor als het onze nodig heeft, juist omdat we een ideale mix zijn tussen een klein en een groot kantoor.

Zowel grotere ondernemingen als kleine eenmanszaken zijn bij ons welkom. Elke klant is even belangrijk. Dat wil ik zeker ook behouden.Waar ik naar wil streven is het nog verder optimaliseren van alle processen en ervoor zorgen dat de klanten heel goed weten wat ze van ons kunnen verwachten.

Ik heb zelf ook nog klantencontact op kantoor of ter plekke. Minstens tweemaal per jaar wil ik mijn klanten zien om alles te bespreken.Voor mij is vertrouwen ontzettend belangrijk, de klant moet 100% op ons kunnen vertrouwen. Maar vertrouwen is ook de rode draad intern, tussen vennoten en medewerkers.

Van wat lig je wakker?

Als medeaandeelhouder koop je je in en is het van het grootste belang dat je je klanten kan blijven ondersteunen in een wijzigende wetgeving.

Maar het is ook een uitdaging om goed personeel te vinden én te kunnen houden zonder alles te moeten toegeven. Nieuwe mensen zijn zo gegeerd op de markt dat ze, bij wijze van spreken, alles kunnen vragen. Maar ik wil niet dat mijn bestaande medewerkers frustraties zouden krijgen want zij zorgen voor stabiliteit binnen het bedrijf.

Momenteel zijn we ook aan het kijken om thuiswerk in een vaste structuur te gieten van maximaal twee dagen per week, in onderling overleg. Voor vrouwen is thuiswerk vaak een extra tijdwinst in de combinatie werk-privé.

Hoe is bij jou de combinatie werk-privé?

Mijn man en ik hebben een regeling voor de opvang van ons zoontje: dinsdag doe ik hem naar school en vrijdagnamiddag ga ik hem halen. De rest is voor mijn man of voor mijn moeder.

Mijn man gaat elke woensdagavond en zondag fietsen dus woensdagavond zorg ik er voor dat ik op tijd thuis ben. Als je onderling afspraken maakt is het ook belangrijk dat je je daar aan houdt.
Af en toe werk ik ook op zaterdagvoormiddag. Ook bij problemen heb ik de neiging om te beginnen werken omdat ik daar op de één of andere manier rust in vind.

Jullie mogen geen reclame maken, van waar halen jullie dan klanten?

Dit gebeurt voornamelijk door mond aan mond reclame. Ook de verhuis naar de nieuwbouw heeft ons nieuwe klanten bezorgd.
Nog een interessant weetje is dat we via een klant hoofdsponsor geworden zijn van een dameswielerteam. “Multum Accountants Ladies Cycling Team” is een UCI-team dat deelneemt aan de belangrijkste wielerwedstrijden op de weg waaronder de bekende klassiekers. Of ons dat klanten oplevert? Dat is niet het initiële doel, maar we willen zeker niet ontkennen dat een succesvolle wielerploeg ons als onderneming de nodige exposure geeft. Onlangs zijn we in Gent-Wevelgem vaak in beeld geweest en dat resulteerde toch in behoorlijk wat respons.

Heb je tips voor andere vrouwelijke ondernemers?

Als je wil ondernemen, gewoon DOEN! Je niet laten intimideren, geloven in jezelf er voor gaan!

Recente interviews